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平政と根セロリのレムラード

 

平政と根セロリのレムラード

根セロリとマヨネーズをあわせたレムラードと平政と紅玉、ナッツを合わせた一皿

温暖化や乱獲により魚の漁獲量が減っている中で、鰤や平政は20年前にくらべ2倍近く漁獲量が増えています。

また最近では関東の海で南国の魚がよくあがるとも聞きます。

地球の変化により、魚種や漁獲量はこれからも目まぐるしく変わっていくでしょう。

それと共に日本の食文化も今までの常識にとらわれず変化していく必要があるのかもしれない。

“Marinated Yellowtail Amberjack and Jonathan Apple”

Marinated yellowtail amberjack and Jonathan apple are covered with homemade mayonnaise dressed celeriac and cashew.  

While global warming and overfishing have led to a decline in fish harvesting volume, the number of yellow amberjack has nearly doubled in the last 20 years.

I recently heard that fishermen around Tokyo have started seeing fish usually only caught in southern areas. As the planet changes, it’s likely that we’ll see different fish types and differing volumes of what is caught. This means the key is to evolve our food culture to cope with the changes Instead of stubbornly adhering to old traditions.

2021年11月
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